Για αποστολές εντός Ελλάδας, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 40€ έως 2kg.
Άμεσα και αξιόπιστα στην πόρτα σας!!
Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης δεν αποστέλλονται εκτός αττικής
Το σουμάκ είναι από τα κύρια μπαχαρικά στις χώρες της ανατολής, έχει σκούρο κόκκινο χρώμα και προέρχεται από το ανθοφόρο φυτό Rhus (ρους) που αναπτύσσεται κυρίως στην Αφρική. Μπορεί να προσθέσει γεύση στα πιάτα σας αλλά πολλά οφέλη στον οργανισμό σας. Γενικότερα, το σουμάκ έχει χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς σκοπούς αφού έχει ευεργετικές ιδιότητες…
Α) Είναι διουρητικό.
Β) Είναι αντιπυρετικό.
Γ) Είναι καταπραυντικό, ειδικά σε στομαχόπονο.
Δ) Είναι από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία προλαμβάνουν καρδιαγγειακές παθήσεις και μορφές καρκίνου με την εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών.
Ενδεχομένως, να έχετε ακούσει να αποκαλούν το φυτό, η βυρσιά ή βιρσιά ή ο ρους, από το Αρχαίο Ελληνικό «Ρους» ή από την παραφθορά του, το ρούδι ή το σουμάκ ή το σουμάκι. Η λέξη «σουμάκ», προέρχεται από την παλαιά Γαλλική “σουμάκι” (13ος αιώνας), από το Μεσαιωνικό Λατινικό sumach, από το Αραβικό summāq , από το Συριακό summāq – που σημαίνει «κόκκινο».
Το σουμάκ, λοιπόν, χρησιμοποιείται στην ανατολίτικη κουζίνα για να χαρίσει ξινή γεύση σε κρεατικά και σαλάτες. Στην αραβική κουζίνα χρησιμοποιείται στα μεζεδάκια και ορεκτικά, π.χ. ταχίνι ή χούμους. Στην περσική κουζίνα χρησιμοποιείται στο ρύζι και στο κεμπάπ. Η Ιορδανία και η Τουρκία το χρησιμοποιούν στα λαχματζούν. Στη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιείται για την παραγωγή ποτού, σουμακάδα, η οποία είναι κάτι παρόμοιο με λεμονάδα και σε μείγματα καπνού για άρωμα.