Για αποστολές εντός Ελλάδας, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 40€ έως 2kg.
Άμεσα και αξιόπιστα στην πόρτα σας!!
Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης δεν αποστέλλονται εκτός αττικής
Το πιπέρι έχει καταγωγή από την νότια Ινδία όπου αργότερα διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο, αρχικά μέσω των Αράβων και μετέπειτα από τους Πορτογάλους, τους Άγγλους και τους Ολλανδούς. Κατά τον Μεσαίωνα ήταν ο βασιλιάς των μπαχαρικών και ήταν σύμβολο σπουδαίας μαγειρικής.
Όλα τα είδη πιπεριών, μαύρο, πράσινο, ροζ, λευκό προέρχονται από το ίδιο φυτό. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται στους διαφορετικούς χρόνους συγκομιδής και στην κατεργασία στην οποία υποβάλλονται οι κόκκοι.
Το Μαύρο πιπέρι είναι πιο δημοφιλές και αυτό που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην Ελλάδα. Είναι ουσιαστικά το πιο γνωστό και διαδεδομένο μπαχαρικό. Προέρχεται από τους καρπούςτου πιπερόδενδρου, αφού αποξηρανθούν όταν είναι ακόμα πράσινοι. Υπάρχουν αναφορές για αυτό σε αρχαία ινδικά κείμενα, ενώ στην Αίγυπτο το χρησιμοποιούσαν στις μούμιες. Στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία πλοία ταξίδευαν μέχρι την Ινδία και αγόραζαν πιπέρι σε αντάλλαγμα με χρυσό. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που οφείλονται στην πιπερίνη και την κουρκουμίνη. Είναι διεγερτικό για το στομάχι και ερεθίζει τους βλεννογόνους αδένες. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται ως θερμαντικό, διεγερτικό και αφροδισιακό και για το κρύωμα, το φούσκωμα, τους ρευματισμούς και τους πόνους. Σχετίζεται σε πολλές μελέτες με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης των καρκίνων του παχέως εντέρου και του προστάτη, γι' αυτό στην Ινδία παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνων αυτού του τύπου.