Για αποστολές εντός Ελλάδας, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 40€ έως 2kg.
Άμεσα και αξιόπιστα στην πόρτα σας!!
Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης δεν αποστέλλονται εκτός αττικής
Η Γραβιέρα είναι γνωστή για το ανοιχτό κίτρινο χρώμα τις με ασύμμετρες τρύπες και απαλή υφή, παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα, είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα στην Ελλάδα. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, για να παραχθεί η γραβιέρα χρησιμοποιείτε ντόπιο πρόβειο γάλα και μπορεί να περιέχει και μέχρι 20% κατσικίσιο γάλα, η γραβιέρα Κρήτης με μεστή γεύση και υφή, αρώματα βουτύρου, γάλακτος, ξηρών καρπών, μακρά επίγευση και νότες από πικάντικα στοιχεία, το ποιοτικό γάλα και η τεχνική μάς δίνει ποιοτικό τυρί.
Για να καταλάβουμε πότε είναι καλή η γραβιέρα πιέζουμε την κόρα αν είναι πολύ σκληρή υποδηλώνει ωρίμανση σε υψηλής θερμοκρασίας, ωρίμανση δεν σημαίνει μόνο χρόνος αλλά και οι συνθήκες του περιβάλλοντος, η υγρασία είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθάει το τυρί να κρατήσει τα υγρά του κι έτσι να διατηρήσει τη μαστιχωτή υφή και τις βελούδινες οξύτητές του. Διαφορετικά, αποβάλλοντας την υγρασία, το τυρί γίνεται πιο αλμυρό, επειδή αυξάνεται η ποσότητα του αλατιού». Η γραβιέρα, ωριμάζει από 40 ημέρες έως 5 μήνες, είναι γλυκιά στη γεύση και με ελάχιστα αρώματα. Η γραβιέρα 12μηνης ωρίμανσης είναι πικάντικη και αρωμα
Photo by Aliona Gumeniuk on Unsplash