Για αποστολές εντός Ελλάδας, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 40€ έως 2kg.
Άμεσα και αξιόπιστα στην πόρτα σας!!
Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης δεν αποστέλλονται εκτός αττικής
Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν, έχει μεγάλη θρεπτική αξία, χαρακτηριστική γεύση, άρωμα και εμφάνιση. Η παραγωγή του μελιού γίνεται από τις μέλισσες που γυρνάνε από άνθος σε άνθος και μαζεύουν το νέκταρ και τη γύρη... και το μελίτωμα που είναι από πεύκο. Στη συνέχεια, οι μέλισσες καλύπτουν το μέλι με κερί για την αποθήκευση του. Τα ελληνικά μέλια έχουν υψηλές περιεκτικότητες σε ένζυμα και αμινοξέα, έχουν επίσης σημαντικές περιεκτικότητες σε μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, κάλιο και σίδηρο...
Σύμφωνα με έρευνες το μέλι έχει πολλές καλές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς περιέχει οργανικά οξέα, πρωτεΐνες και αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνες Β2, Β6, C, D, E. Το μέλι βελτιώνει την κατάσταση σε καρδιαγγειακές παθήσεις και μειώνει την υπέρταση, μέλι μειώνει την αναιμία, προστατεύει από το έλκος στομάχου και αυξάνει την άμυνα του οργανισμού. Θεωρείται καταπραϋντικό και χαλαρωτικό και μπορεί να μαλακώσει το λαιμό, επίσης έχει και αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι όταν τοποθετείται ως κατάπλασμα επάνω σε πληγές, μειώνει το αίσθημα του πόνου. Τα μέλια από διαφορετικές περιοχές διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ως προς τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα τους, επειδή προέρχονται από διαφορετικά φυτά, και παράγονται σε περιοχές με διαφορετικές κλιματικές συνθήκες. Οι διαφορές ωστόσο στην θρεπτική τους αξία δεν είναι μεγάλες. Το μέλι αν το αποθηκεύσουμε σωστά δεν χαλάει, πρέπει να είναι πάντα σε δροσερό και σκιερό μέρος, χωρίς υγρασία, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε ένα βάζο μελιού ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί απορροφά υγρασία από τον αέρα, κάτι που αλλάζει τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Επίσης το πηχτό μέλι δεν είναι απαραίτητο καλό και αγνό μέλι, τα κυριότερα κριτήρια ποιότητας είναι το χρώμα, η γεύση, το άρωμα ή και κάποιες διακρίσεις που μπορεί να έχει.
Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική ιδιότητα του μελιού, αυτό γίνεται εξαιτίας της γλυκόζης και του νερού πού περιέχει. Έτσι, μέλια με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη κρυσταλλώνουν πολύ γρήγορα (1-2 μήνες), ενώ μέλια με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλυκόζη κρυσταλλώνουν αργότερα ή και καθόλου. Όταν το μέλι κρυσταλλώσει μπορούμε να το καταναλώνουμε κρυσταλλωμένο, αν δεν θέλουμε μπορούμε να το ζεστάνουμε και να το επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή. Ένας εύκολος τρόπος για να δούμε αν το μέλι είναι νοθευμένο είναι να ρίξουμε μια κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι με νερό. Το αγνό μέλι θα μείνει στον πάτο του ποτηριού χωρίς να αλλάξει η σύστασή του. Αν περιέχει σιρόπι, τότε θα δούμε ότι, σιγά σιγά θα διαλυθεί.