fbpx
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σας ενημερώνουμε πως το κατάστημα μας θα παραμείνει κλειστό από την Μ. Πέμπτη 02/05/23 έως την Τρίτη 07/05/23.
Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

courier bike Για αποστολές εντός Ελλάδας, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 40€ έως 2kg. 
Άμεσα και αξιόπιστα στην πόρτα σας!! porta courier white


refrigerator Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης δεν αποστέλλονται εκτός αττικής

Στέβια Κρυσταλλική 75γρ.

ΚΩΔ: 1324

Η Στέβια είναι ένα φυτό από το οποίο, με την μέθοδο της εκχύλισης και την διαδικασία της κρυστάλλωσης, δεσμεύονται οι γλυκοζίτες στεβιόλης, τα οποία είναι και τα γλυκά συστατικά της. Η χρήση της Στέβιας ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αποτελεί σήμερα μια ανάγκη αλλά και μια νέα ισχυρή τάση/μόδα, η οποία βασίζεται στη διάθεση των καταναλωτών για υγιεινή ζωή.

2,80 €

Βάρος Τεμαχίου: 75 G

Περιγραφή:

Η χρήση της Στέβιας ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αποτελεί σήμερα μια ανάγκη αλλά και μια νέα ισχυρή τάση/μόδα, η οποία βασίζεται στη διάθεση των καταναλωτών για υγιεινή ζωή. Βασική προϋπόθεση είναι να εξασφαλίσουμε σήμερα στους καταναλωτές την πρόσβαση σε προϊόντα τα οποία θα πρεσβεύουν και θα εξυπηρετούν στο έπακρο αυτήν την ανάγκη.
Η Στέβια αποτελεί ένα φυτό από οποίο, με την μέθοδο της εκχύλισης και την διαδικασία της κρυστάλλωσης, δεσμεύονται οι γλυκοζίτες στεβιόλης, τα οποία είναι και τα γλυκά συστατικά της.
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί γλυκοζίτες στεβιόλης με διαφορετικές γλυκαντικές ιδιότητες.
Οι γλυκύτεροι και πιο άφθονοι στα φύλλα του φυτού είναι η στεβιοσίδη (stevioside) και η ρεμπαουδιοσίδη-Α (rebaudioside-A) και είναι 200 με 300 φορές γλυκύτεροι από τη ζάχαρη. Πραγματικά μια ελάχιστή δόση κρυσταλλικής Στέβιας αντικαθιστά την γλυκύτητα μιας κουταλιάς ζάχαρης. Για τον λόγο αυτό η Στέβια συνήθως συνδυάζεται, με ένα φορέα πιο ογκώδη και κρυσταλλικό. Αυτό εξυπηρετεί τέλεια και την επιθυμία των καταναλωτών στην χρήση γλυκαντικών προϊόντων σε κρυσταλλική μορφή και με κοινές μεζούρες μέτρησης όπως της ζάχαρης πχ κουτάλια, ογκομετρικά καπάκια κτλ. Για το λόγο αυτό δημιουργούνται μείγματα Στέβιας και Ερυθριτόλης.
Η Eρυθριτόλη είναι μια φυσικώς απαντώμενη πολυόλη η οποία παράγεται από υποστρώματα πλούσια σε υδατάνθρακες με διαδικασίες ζύμωσης. Έχει περίπου το 55-60% της γλυκύτητας της ζάχαρης με παρόμοιο όμως γευστικό προφίλ και χωρίς της μεταλλική επίγευση, όπως συνηθίζεται από πολλά άλλα γλυκαντικά συστατικά. Απορροφάται πολύ γρήγορα στο λεπτό έντερο και αποβάλλεται από τον οργανισμό με τη διαδικασία της ούρησης. Επίσης, δεν παρέχει καθόλου θερμίδες όπως έχει αξιολογηθεί και αναφέρεται σαφώς και στη σχετική οδηγία της ΕΕ (Οδηγία 2008/100). Τέλος, παρουσιάζει πολλά τεχνολογικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων γλυκαντικών δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για πολλές εφαρμογές σε αρτοποιία, ζαχαροπλαστική και ροφήματα – αναψυκτικά.


e-genius.gr ...intelligent web software