fbpx
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

courier bike Για αποστολές εντός Ελλάδας, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 40€ έως 2kg. 
Άμεσα και αξιόπιστα στην πόρτα σας!! porta courier white


refrigerator Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης δεν αποστέλλονται εκτός αττικής

Παράγκα Ερυθρός Οίνος 750ml

ΚΩΔ: 1409Λ

Παράγκα Ερυθρός Οίνος. Γνωστή και δημοφιλής ετικέτα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Η επιτυχία της οφείλεται στο όμορφο πάντρεμα των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Merlot και Syrah, που αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια, και στον εύκολο, γλυκόπιοτο χαρακτήρα της. Τα όμορφα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους και κερασιού εμπλουτίζονται από λεπτές νότες τριαντάφυλλου, το μπουκέτο του είναι πολύπλοκο και θυμίζει βατόμουρο με νότες πράσινου πιπεριού. Το στόμα είναι ισορροπημένο, στρογγυλό, με μαλακές τανίνες και μια αρωματική, φρουτώδη μεγάλης διάρκειας επίγευση, που χαρίζει στο στόμα την αίσθηση ενός σμιλεμένου όμορφου σώματος. Απλό και καθημερινό, ταιριάζει υπέροχα με ζυμαρικά, λαδερά και χορτοφαγία, αλλά και ψητά κρέατα. Σερβίρεται στους 16-18οC.

12,00 €

Βάρος Τεμαχίου: 1300 G

Περιγραφή:

Το Ξινόμαυρο προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες του Αμυνταίου ενώ το Merlot και το Syrah από επιλεγμένους αμπελώνες του Νομού Φλώρινας. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600-700 μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, το οποίο γίνεται ηπιότερο χάρη στην παρουσία τεσσάρων λιμνών. H μεγάλη διάρκεια του βιολογικού κύκλου των αμπελιών όπως και η σημαντική θερμο- κρασιακή διαφορά ημέρας-νύχτας κατά τη διάρκεια της περιόδου ωρίμανσης είναι δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν την περιοχή του Αμυνταίου ικανή για την παραγωγή αρωματικών οίνων. Η ανθρώπινη παρέμβαση σε αμπελουργικό επίπεδο επικεντρώνεται σε δύο άξονες: στην αύξηση, όπου κρίνεται απαραίτητο, της ωφέλιμης φυλλικής επιφάνειας με την βοήθεια νέων υποστηλώσεων και στα μικρά αλλά συχνά ποτίσματα στη φάση ωρίμανσης, όταν το απαιτεί η χρονιά, προς αποφυγή υδατικού στρες. O στόχος είναι οι ποικιλίες του χαρμανιού, εκτός από την έντονη έκφραση των τυπικών αρωμάτων τους, να διαθέτουν ολοκληρωμένη φαινολική ωρίμανση.

Στην Οινοποίηση εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση στο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται από 2 έως 5 ημέρες ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20-22°C. Η ποιότητα της φαινολικής ωρίμανσης της πρώτης ύλης και κυρίως των γιγάρτων είναι αυτή που καθορίζει τη διάρκεια παραμονής του γλεύκους με τα στέμφυλα (όσο πιο ώριμη τόσο αυξάνεται η μακρόχρονη παραμονή). Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι δεν υφίσταται εξέλιξη σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Η επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνεται στο 100% του όγκου του χαρμανιού. Tο κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1-2 μήνες.

Σχετικά προϊόντα:


e-genius.gr ...intelligent web software